Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Børn og unge Fritidstilbud Find vej - sjov motion

Find vej - sjov motion

Find vej er en forenklet udgave af orientering, en skattejagt, der bringer dig rundt til skovens, parkens eller naturområdets seværdigheder.

Fredensborg Kommune har som en del af det landsdækkende projekt ’Find vej i Danmark’ fire motionsfaciliteter i det fri, som alle gratis kan benytte.

Find vej i Dageløkke Skov er et tilbud om en tur i det fri hvor du skal finde de 14 poster som er indtegnet på kortet.
Du kan også hente appen O-Track i Appstore og Google play, hvor du kan uploade dine tracks og sammenligne med andres vejvalgmuligheder.

Vi har placeret 33 poster rundt om i Grønholt Vang, som skal findes ved hjælp af et orienteringskort eller en GPS - og vi lover aktivering af både hjerne og hjerte.

Kort og turforslag
Til inspiration har vi udarbejdet en række forskellige turforslag af varierende sværhedsgrad, så det er sjovt både for børnefamilien og den øvede orienteringsløber at komme en tur i skoven.

Der er f.eks. barnevognsturen, trolde- og nisseruten, sanseturen og flere bud på kultur- og naturture. Den bedste mulighed for at vælge sin tur er ved at læse på postbeskrivelserne og finde frem til de poster der pirrer nysgerrigheden og som derfor absolut må besøges. Det allerbedste er naturligvis at besøge alle posterne!
Alle turforslag udgår fra en af de fire parkeringspladser i skoven.
Baneforslag.pdf

Skovens væsener
Ruten er under genopførelse, da nogle af skovens væsener er sluppet fri. Dvs. der mangler en figur ved flere af posterne.
Skovens væsener er en tur for familier med mindre børn. Her skal man bruge øjnene godt til at finde nisser, trolde eller dværge, som gemmer sig i nærheden af posten. Ved hver post stilles et spørgsmål med 3 svarmuligheder. Du skal sætte et klip ud for det rigtige svar. 
Find-vej_Væsener-i-Grønholt-Vang.pdf

Kulturture
Kulturbanerne lægger vejen forbi poster, hvor du finder kulturhistoriske spor, og dem er der mange af i Grønholt Vang.
_Find-vej_Kulturture.pdf

Naturture
Grønholt Vang er en skov med meget varieret natur. Naturbanerne er lavet så du kommer omkring noget af den variation som skoven byder på. 
Find-vej_Naturture.pdf

Barnevognsturen
Til dig med barnevogn eller små børn, har Gang i Fredensborg udvalgt 10 poster som ligger tæt ved skovveje og større skovstier. 

I perioder med meget regn skal du være forberedt på at der kan være mudret og dermed svært fremkommeligt også på de brede skovstier. 
_Barnevognstur-Grønholt-Vang.pdf

Sanseturen
Sanseturen er en tur hvor du selv udvælger 5 poster, som du har lyst til at besøge, og som giver inspiration til hvordan du kan bedre kan mærke og sanse skoven når du er på tur. Oplægget er velegnet for børnefamilier, børnehaver og de mindre skoleklasser. 
Find vej_Sanseturen.pdf
Tag familien med og gå på opdagelse i Kokkedals natur- og kulturperler.
Fotosafarien Find vej i Knurrenborg Vang er en lettilgængelig udgave af orienteringssporten.

Find vej - hvad er det ?

Kontakt til kultur

Rådhuset, Egevangen 3B 2980 Kokkedal

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Telefon: +45 72 56 50 00 fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Translate Høringer og afgørelser Tilmeld dig Klimaforum.fredensborg.dk Kommunen på kort Oplevfredensborg.dk Facebook - Fredensborg Kommune
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback