Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik og indflydelse Råd og nævn Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget

Se hvem der sidder i Folkeoplysningsudvalget og hvornår de holder møde

Folkeoplysningsudvalget er et brugerudvalg for det folkeoplysende område
Udvalget arbejder for at styrke fritidslivet. 

Folkeoplysningsudvalget høres i politiske sager, der vedrører fritidslivet, herunder: 

  • Fremtidige forslag til og ændringer i folkeoplysningspolitik
  • Kommunens budget til folkeoplysningsområdet
  • Kommunens tilskudsregler til folkeoplysningsområdet

Læs mere om Folkeoplysningsudvalget

Byrådet har udpeget følgende 7 medlemmer til Folkeoplysningsudvalget

Charlotte Sander, A
Suzan Daoud, A                                         
Jens Thorup Bindzus, B                      
Mikkel Dodt Fregerslev, C
Ulla Frøsig, F
Per Askestad, V
Sussi Jensen, Ø

Annemari Rommedahl - Aftenskolernes Samråd Fredensborg
Bernadette Follmann  - Aftenskolernes Samråd Fredensborg
Alice Kiander – Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd
Lars La Cour - Idrætsrådet
Thomas Meier – Idrætsrådet
Hanne Larsen - Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd
Pia Bødtker - Kulturelt Samråd
Lisbeth Knudsen - Kulturelt Samråd 

 

2024
Onsdag 20. marts kl. 17 -18.30 
Tirsdag 23. april kl. 17 -18.30
onsdag 15. maj 2024 kl. 16 -17.00.
Torsdag 26. september kl. 17 -18.30
Torsdag 21. november kl. 17 -18.30

Du kan få træffe- og taletid på Folkeoplysningsudvalget møder.

Kontakt administrationen senest to hverdage før mødet på kultur@fredensborg.dk

 

Folkeoplysningsudvalget er et brugerudvalg for folkeoplysningen i Fredensborg Kommune. Udvalget arbejder for at styrke fritidslivet og fungerer som talerør for alle fritidsbrugere i kommunen. De udstikker visioner og foreslår handlinger og indsatser på det folkeoplysende område.

Organisering

Udvalget består af to repræsentanter fra hver godkendt paraplyorganisation på folkeoplysningsområdet. Disse repræsentanter skal være demokratisk valgt. Formanden for paraplyorganisationen er automatisk medlem, men kan overdrage pladsen til et andet demokratisk valgt medlem. Det andet medlem vælges direkte af medlemsforeningerne for en fireårig periode, der følger byrådets valgperiode. Paraplyorganisationerne afholder selv valg. Hver repræsentant kan have en stedfortræder.

Byrådet vælger også syv medlemmer til udvalget, og disse behøver ikke være byrådsmedlemmer. De politiske repræsentanter vælges for fire år, og udpegningen sker efter hvert kommunalvalg.

Kompetencer

Den politiske kompetence på det folkeoplysende område ligger hos det politiske udvalg ifølge den gældende styrelsesvedtægt. Folkeoplysningsudvalget fungerer som hørings- og dialogorgan og har udtaleret i relevante sager af folkeoplysende karakter. De skal også høres om kommunens folkeoplysningspolitik, budget og tilskudsregler.

Udvalget kan komme med forslag til det folkeoplysende arbejde ved at indgive forslag til dagsordenen. De kan afgive udtalelser om sager i det politiske udvalg, men de har ikke kompetence til selv at rejse sager. Udvalget forvalter heller ikke puljemidler eller tilskud.


Møder


Folkeoplysningsudvalget holder fire ordinære møder årligt, planlagt for et år ad gangen. Ekstra møder kan afholdes, hvis formanden eller et flertal af medlemmerne ønsker det. Ad hoc-arbejdsgrupper kan også nedsættes.

Administrationen udsender dagsordener til møderne, og medlemmerne kan foreslå punkter til dagsordenen senest tre uger før mødet. Dagsordenen sendes til formanden to uger før mødet og udsendes til medlemmerne fire hverdage før mødet.

Formanden kan indkalde til ekstraordinære møder med mindst en uges varsel, og i særlige tilfælde med kortere varsel. Formanden sørger for referater fra møderne, og hvis der ikke er enighed, kan medlemmer få deres afvigende mening med i referatet.


Arrangementer og aktiviteter

Udvalget arrangerer to årlige debatmøder med foreningerne, aftenskolerne, selvorganiserede fritidsbrugere og det politiske udvalg. Der afholdes også en årlig konference eller temadag for fritidsbrugere, hvis budgettet tillader det. Udvalget har ansvar for denne konference eller temadag for frivillige ledere og trænere.


Forslag til dagsordenen for disse arrangementer godkendes af udvalget, og invitationerne udsendes til relevante parter. Udvalget spiller en aktiv rolle i planlægning og gennemførelse af arrangementerne.


 Fritidsbrugernes mulighed for at søge indflydelse

1. Administrationen informerer foreningerne, aftenskolerne og selvorganiserede fritidsbrugere om Folkeoplysningsudvalget.

2. Administrationen informerer foreningerne om paraplyorganisationernes rolle i folkeoplysningsarbejdet. Foreningerne bør være medlem af en paraplyorganisation for at få direkte indflydelse.

3. Udvalget forpligter sig til at lytte til ytringer fra fritidsbrugere. Fritidsbrugere kan få taletid på møderne ved at kontakte administrationen senest to hverdage før mødet. De kan også sende deres holdninger via e-mail (kultur@fredensborg.dk).

4. Administrationen vedligeholder kommunikationskanalerne og videresender fritidsbrugernes ønsker til udvalget.

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback