Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Nyheder På flugt gennem Krogerupskovene

På flugt gennem Krogerupskovene

Lørdag d. 4. maj kl. 11-13 inviterer Kulturudvalget børn og voksne til for en stund at skrue tiden tilbage til 2. verdenskrig.

Denne dag danner Skolen i Virkeligheden i Krogerupskovene, Krogerupvej 2 i Humlebæk de historiske rammer for en spændende formidling af Krogerup Højskoles fortid som politiskole under 2. verdenskrig og tilfangetagelsen af det danske politi i 1944.
I år er det 80 år siden, at nazisterne tog det danske politi til fange i en koordineret aktion over hele Danmark.
På Krogerup, hvor der var skole for det danske kystpoliti mellem 1938 og 1944, blev ca. halvdelen af politikadetterne taget til fange af tyskerne under aktionen, mens den anden halvdel var på øvelse i Krogerupskovene og flygtede gennem skoven til Humlebæk og videre til København, hvor de gik under jorden og meldte sig ind i den danske modstandskamp. 

Den 4. maj inviteres alle interesserede til at få formidlet historien og følge i sporet på den unge politielev Svend Aage Olsen, der undslap nazisterne, da de slog til mod Krogerup. 
Kom helt tæt på den dramatiske fortælling på et spændende aktivitetsløb i skoven, hvor man gennem informationstavler og aktiviteter for hele familien får fortalt Svend Aages historie. 
På ruten gennem Krogerupskovene kan deltagerne på egen krop opleve, hvordan det er at skulle føle sig frem, når man er på flugt, lære krigstidens slang-ord at kende og opfinde en falsk identitet, så man kan skjule sig for fjenden. Den dramatiske historie og aktiviteterne er formidlet både i voksen- og børnehøjde, så alle kan være med. 

Når ruten er gennemført, venter en hyggelig stund i det grønne med kaffe, juice, frugt og kage, koncert med Sjællands Politiorkester og lege fra gamle dage ved foreningen Fredensborg Museum. Fredensborg Arkiverne laver en udstilling om besættelsestiden, mens Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske forening er til stede med bogsalg.

Program

 
11 Velkomst og tale ved kulturudvalgsformand Ulla Hardy-Hansen
Historisk introduktion ved Fredensborg Arkiverne
11.15: Løbet starter
12 Koncert med Sjællands Politiorkester
12.30 Kom og leg med Fredensborg Museum, tag et kig i besættelsesudstillingen, kig på bøger hos Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske forening, mens der bydes på kaffe, juice, kage og frugt.
13 Tak for i dag.
 
 

 

Deltagelse er gratis og kræver ikke tilmelding. 
Arrangementet foregår på Skolen i Virkeligheden, Krogerupvej 21, Humlebæk.

Husk påklædning og fodtøj efter vejret.

Fejringen arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Fredensborg Museum, Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening, Fredensborg Bibliotekerne, Fredensborg Arkiverne og Fredensborg Kommune.
Arrangementet er støttet af Kulturudvalget.  

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback