Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Nyheder Nivå Bådelaug vandt årets Handicappris

Nivå Bådelaug vandt årets Handicappris


Med et stærkt engagment og en kæmpe indsats for mennesker med handicap sikrede Nivå Bådelaug sig årets Handicappris.

”Med jeres ihærdige indsats, har I skabt rammer, hvor alle kan opleve friheden og glæden ved at sejle.
Derfor en kæmpe tak til alle jer frivillige kræfter, der gør denne forening til noget helt særligt”, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen i sin tale ved arrangementet på rådhuset mandag eftermiddag.

Formand for Handicaprådet, Marianne Bredgaard Karlsson, uddybede i sin tale, hvorfor Nivå Bådelaug fik prisen:
”Inklusion er ikke blot en handling, men også en holdning. Det har I demonstreret ved at skabe oplevelser på det åbne hav både for personer med handicap og for soldaterveteraner. For jeres holdning er, at alle skal have lov til at opleve den frihed og ro, som kun havet kan tilbyde.mNivå Bådelaug er derfor et forbillede for, hvordan frivillige kræfter kan skabe en meningsfuld forandring i vores lokalsamfund”.

Formand for Nive Bådelaug, Michael Rasmussen, uddyber:
”Nivå Bådelaug er mere end bare end sejlklub, vi er en stor aktiv idrætsforening i Fredensborg Kommune, og derfor har vi også et ansvar for at bidrage til fællesskabet. Personer, der er fysisk eller psykisk udfordret, skal også have muligheden for at opleve eventyret på havet”.

På billedet ses fra venstre Vibeke Pagh, Marianne Bredgaard Karlsson, Michael Rasmussen, Thomas Lykke Pedersen, Jesper Møller Hansen og Stig Sprange.

 

Nivå Bådelaug


Nivå Bådelaug blev etableret i 1967 og har siden da været en meget aktiv forening i Fredensborg Kommune. Alt arbejde er baseret på frivillighed og klubben har mere end 60 frivillige ildsjæle, der står for teoretisk og praktisk undervisning.

I mere end 25 år har foreningen tilbudt personer med begrænset førlighed en mulighed for at sejle i klubben. Sejladsen har hidtil foregået i en af klubbens to ”Olsen Twin” både, hvor personen med handicap er sammen med en øvet sejler.
I sejlklubben har de både lift og hjælpere, som kan få personer med handicap sikkert ned i båden – og op igen.

I slutningen af sidste år erhvervede klubben endnu en handicapvenlig båd, ”Olympia”, som kan anvendes til en mindre gruppe personer med handicap samt en frivillig besætning, så fællesskabet på vandet bliver endnu stærkere. Derudover bliver Olympia også brugt til sejlads for soldaterveteraner med udfordringer som fx PTSD.

Nivå Bådelaug ligger ved Nivå Havn, og sejlads for personer med handicap ligger tirsdag, onsdag og torsdag mellem kl. 16 og 20 (med undtagelse af i vintersæsonen).
Klubben vil gerne have endnu flere frivillige sejlere, eksempelvis seniorsejlere, så tilbuddene kan udvides endnu mere.

 

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback