Skip til hoved indholdet Kontakt

Klimamål på madvarer er nået

Det grønne måltid

Mindre rødt kød og flere grøntsager og bælgfrugter. Der er kort fortalt opskriften på, hvordan køkkenerne i Fredensborg Kommune har nået deres klimamål om 30 pct. mindre CO2-udledning fra et ændret og mindre forbrug af kød fra 2022 til 2024.

Samlet set er CO2-udledningen fra kommunens indkøb af fødevarer faldet med 12,4 pct. Det skyldes især reduktionen på hele 34,5 pct. gennem et ændret forbrug af kød.

Klimamålet – som er besluttet af byrådet - gælder for alle kommunens køkkener samlet set. Det betyder, at målgrupperne er meget forskellige og omfatter alle fra de mindste børn i børnehusene, beboerne på plejehjemmene, hjemmeboende ældre og kommunens medarbejdere.

For køkkenerne Mad & Måltider på ældreområdet er det lykkedes at reducere den samlede CO2-udledning med 14,4 pct. siden 2022 og udledningen fra kødforbruget med 29,83 pct. De ældre har bl.a. fået mulighed for at vælge vegetarretter hver uge, mens de velkendte kødretter tilberedes med mindre klimabelastende kød såsom gris og kylling.

Mad & Måltider fremsender hver måned forslag til klimavenlige retter til plejehjemmene, som kan hænges op til inspiration og dialog med beboerne, når beboerne er med til at vælge menuer.

Tallene er ikke korrigeret for antallet af borgere og medarbejdere, som køber mad fra kommunens køkkener. Der er dog ikke sket store ændringer på to år. Fx er antallet af beboere på plejehjemmene uændret.

Feedback

Hold dig opdateret med nyt fra os

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Se hvordan du kontakter os

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback