Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Vild kommune Vild kommune

Vild kommune

Den 5. februar 2021 inviterede miljøministeren alle landets kommuner til at deltage i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune.

Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser. Alle landets 98 kommuner har tilmeldt sig konkurrencen, hvor de dyster om titlen som Danmarks VILDESTE.

På papiret er det en konkurrence. Men det er meget mere end det! Det er en mulighed for, at vi sammen kan gøre Danmark vildere. Passe bedre på vores sommerfugle og vilde blomster. Og give en mere sprudlende, kriblende og levende natur videre til vores børnebørn.

Kommunerne kommer selv med forslag til, hvordan de vil gøre deres kommune mere VILD, og kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt kåres i slutningen 2022 til Danmarks VILDESTE kommune.

Danmarks vildeste kommune - se vores finaleprojekt herunder på video.

Fredensborg Kommunes konkurrencebidrag - plads til naturen

 

Fredensborg Kommune har gennem flere år arbejdet målrettet med mere biodiversitet i driften af de kommunale arealer, fx naturvenlig slåning af grøftekanter i by og på land, veteranisering af risikotræer, afbrænding, afgræsning, høslæt, genskabelse af hydrologi, skovrejsning og etablering af et varieret naturområde på tidligere landbrugsarealer ved Græstedgård. Forpagtningen af de sidste 60 ha kommunalt ejede landbrugsarealer er nu opsagt med henblik på omdannelse til natur.

Fredensborg Kommune har derfor set mange projekter i konkurrencen, men ønskede i konkurrencen at prioritere et ambitiøst projekt, der understøtter kommunens Grøn Politik om at skabe store sammenhængende naturområder i tæt samarbejde med borgere og lokale ildsjæle. Der tænktes især på de bynære områder i Humlebæk Syd, Nivå Ådal og Græstedgård, se kortet nedenfor.

Områdeafgrænsning – med blå: lavbundsarealer og Græstedgård Naturormåde. NB afgrænsning er vejledende, men følger i store træk forslag til Kommuneplan 2021 områder med biologiske interesser samt landskabsfredningen af Usserød Ådal og Nivå ådal

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback