Kør klimavenligt
Hvilket transportmiddel benytter du? Læs om dine muligheder for grønne transportmidler.
Transporten udgør næsten halvdelen af den samlede CO2-udledning i Fredensborg Kommune.
Omkring 1/5 af CO2-udledningen stammer alene fra kørsel i bil til f.eks. arbejde, børnehaven eller fritidsklubben.
Der er mange muligheder, hvis du vil køre grønt.
Tag toget på arbejde, skift til en elbil, eller få din daglige motion og spar kroner i fitness ved at tage cyklen.
Vi vil gerne inspirere borgere til at køre grønnere.
Se de mange muligheder
Medarbejderne i Fredensborg Kommune cykler sammen med tusindvis af andre danskere til arbejde i Cyklistforbundets kampagne ”Vi Cykler til Arbejde”, der bliver afholdt hvert år i maj måned.
Vil du gerne have din virksomhed med i ”Vi cykler til Arbejde” – så kontakt os på klima@fredensborg.dk, så kan vi hjælpe jer med at komme i gang.
Velkommen til Fredensborg Kommunes nye initiativ: Udlån af el-ladcykler til børnefamilier! Vi er glade for at kunne tilbyde denne mulighed som en del af vores indsats for at fremme bæredygtig transport og reducere CO2-udledningen i vores lokalsamfund.
Hvorfor gør vi det?
Vi tror på, at små ændringer kan have stor effekt. Ved at tilbyde el-ladcykler til børnefamilier håber vi på at motivere flere til at vælge cyklen frem for bilen i deres daglige transport. Dette bidrager ikke kun til et renere miljø, men giver også familierne mulighed for at nyde mere tid sammen og skabe sunde vaner for fremtiden. Vores mål er at nå børnefamilier, der ofte bruger bilen i deres daglige liv.
Hvordan fungerer det?
Familier kan låne en el-ladcykel i to måneder, hvis de er med på så vidt muligt at erstatte bilen mindst tre dage om ugen, samt at udfylde spørgeskemaer før og efter udlånet . Vi ønsker at følge med i familiernes oplevelser og bruger feedbacken til at forbedre vores fremtidige indsatser.
Er din familie interesseret? Så hold øje med aula – her annonceres der når tilmeldingen åbner.
El-ladcyklerne går på tur i bysamfundene, og har indtil nu været i Kokkedal, Humlebæk og Nivå. Sidste stop er Fredensborg. Hold øje med opdateringer her og på vores kommunikationskanaler.
Vi ser frem til at se flere børnefamilier vælge cyklen og bidrage til vores fælles mål om et grønnere og sundere samfund!
Vidste du, at 9 ud af 10 danskere i dag kan køre på arbejde i en elbil?
Elbilen har de seneste år været igennem en rivende udvikling. De nyeste modeller kører mange kilometer på én opladning, og ladestationerne bliver hurtigere og hyppigere.
Læs mere om hvilke typer elbiler der er på det danske marked her
Vi opsætter ladestandere ved offentlige institutioner i kommunen. Placeringerne blev sendt i udbud d.5. april, og i juni blev der indgået aftale om anlæggelse af ladestanderne. De endelige placeringer og delaftaler kan ses på kommunens webgis her (vælg ”trafik og stier” > ”ladestandere”). Der er skrevet kontrakt med Clever på delaftale 1 og 2, og med Norlys på delaftale 3. Det forventes, at der er strøm i ladestanderne om 4-6 måneder.
Hvis du vil vide mere om offentlige ladestandere i Fredensborg Kommune kan du læse mere inde på KlimaForum.
Hvis du vil vide, hvor der pt. er offentlige ladestandere i Fredensborg Kommune, kan du læse mere her.
Overvejer du at købe en elbil, men har du ikke plads til en ladestander på din egen grund?
Bor du i en boligforening med privat parkeringsareal kan I selv beslutte at opsætte en ladestander på de fælles arealer. Fredensborg Kommune tilbyder rådgivning til opsætninger af ladestandere i boligforeninger. Læs mere om dette i afsnittet nedenunder.
Bor du på en privat fællesvej, skal I først beslutte i grundejerforeningen, om I vil opsætte en ladestander og derefter søge tilladelse hos kommunen.
Kommunen har desværre ikke længere mulighed for at give tilladelse til ladepunkter på offentlig vej. Hvis en ladestander skal opsættes på offentlig vej, skal den derfor udbydes af kommunen.
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere på klima@fredensborg.dk.
Er I en boligforening, og ønsker I at blive en del af den grønne fremtid ved at tilbyde ladestandere til jeres beboere? Så er vores rådgivningsordning lige noget for jer!
Vi har forlænget vores rådgivningsordning for boligforeninger. Vi har allerede hjulpet flere boligsammenslutninger med at navigere gennem processen, fra behovsafklaring til tilbudsindhentning. Lad os hjælpe jer med at komme i gang!
Rådgivningen er omkostningsfri og I tilmelder jer ved at udfylde vores spørgeskemaet her.
Hvad I kan forvente rådgivningen
Et rådgivningsforløb inkluderer en gennemgang af jeres lokation og elinstallationer. I forbindelse med den fysiske besigtigelse, afholdes et møde på 1 til 2 timer. Efter besøget får I tilsendt et oplæg, som opsummerer de vigtigste pointer.
I kan forvente at få:
- Svar på, hvor mange ladere I skal bruge nu og i fremtiden
- En vurdering af, hvor strømmen skal trækkes fra
- Et realistisk budgetoverslag, som inkluderer alle etableringsomkostninger
- En grundig gennemgang af de forskellige løsningsmodeller og ladeoperatører på markedet med henblik på, at finde den optimale løsning for jer
- Rådgivning om, hvordan etableringsomkostningerne kan refinansieres/tilbagebetales
- Udarbejdet udbudsmateriale til tilbudsgiver
- Kort gennemgang, vurdering og sammenligning af indhentede tilbud
I kan IKKE forvente at få:
- En strømmåling, som giver svar på, om der er nok ledig strøm i en eltavle
- Detaljeret gennemgang og vurdering af indkomne tilbud gennem et yderligere rådgivningsbesøg
Har I flere spørgsmål, eller vil I vide mere, kan I skrive til os på klima@fredensborg.dk
Der er mange muligheder for at køre med kollektiv transport. I samarbejde med transportselskaberne arbejder kommunen på at skabe gode forbindelser til og fra stoppestedet eller stationen.
God og tilstrækkelig parkering til bil og cykel i kollektive transportknudepunkter er blandt indsatserne for at fremme grønnere rejser.