Skip til hoved indholdet Kontakt

Mad & Måltider

Bestil madlevering

Kommunal madservice - Mad & Måltider - er et tilbud til dig, som ikke selv kan lave mad på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.
Du kan vælge mellem:

  • Mad leveret hjem til dig
  • Mad serveret på et aktivitetscenter

Kan du få bevilget madservice?

Kommunen vurderer og tilpasser madservice efter dine behov. For at få bevilget madservice, er det en forudsætning, at du ikke selv kan lave mad på grund af:

  • midlertidigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer
  • eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.

Søg om madservice ved visitationen på 72 56 50 07 mellem kl. 9 og 12 på hverdage.

Få mere viden om den kommunale madservice Mad & Måltider

Find information om madtyper, priser og leveringstider herunder.

Det koster maden

Hovedret og biret pr. dag - 76 kr.
Hovedret pr. dag for hjemmeboende - 58 kr.

Få viden om levering og typer af måltider

Få din mad leveret direkte til døren
Vi samarbejder med DP Fragt ApS om madlevering - et pålideligt samarbejde i over 20 år.

Leveringstidspunkter:
Maden leveres tirsdage og/eller fredage mellem kl. 8. og 15.

Har du spørgsmål?
Kontakt Mad & Måltider på 72 56 20 25

Tilbydes til ældre, der er i ernæringsmæssig risiko, fx på grund af nylig utilsigtet vægttab og/eller nedsat appetit.

Menuen skal medvirke til at genoprette eller fastholde den ældres ernæringstilstand, således at underernæring undgås.

Standardmenu har et højt indhold af fedt og protein og dermed lavere indhold af kulhydrater og kostfibre. Portionsstørrelsen er mindre end "normalmenu".

Det anbefales, at supplere med en vitamin- og mineraltablet dagligt.

Tilbydes til raske ældre med normal appetit. 

Denne menu serveres også til borgere med diabetes. 

Diabetes: Det anbefales, at der spises flere kostfibre end normalt. Dem finder du i fuldkornsprodukter og grøntsager. 

Desuden tilrådes det at minimere mængden af fede mejeriprodukter, fedtstoffer samt tilsat sukker.

Tilbydes til ældre med let tygge-/synkebesvær.

Principperne er:

  • Konsistensen skal være blød, men med fortsat behov for at tygge maden
  • Råvarer skal være bløde eller blødgøres ved kogning, bagning, dampning eller nænsom stegning uden skorpe eller skind
  • Maden skal være let at bide over
  • Hele menuen skal være let at dele eller mose med en gaffel

Det anbefales, at supplere med en vitamin- og mineraltablet dagligt.

Tilbydes til ældre med tygge-/synkebesvær og hvor det forudsættes, at den enkelte har nogen tyggefunktion. Personen skal have let tyggefunktion samt skal kunne synke.

Principperne er

  • Konsistensen skal være blød og ensartet
  • Alle råvarer skal være fin- og ensartet pureret, uden klumper, trevler, skorper og skind
  • Konsistensen må ikke være klæg / klistret, sej og må hverken være for fast eller flydende
  • Skal kunne holde formen på tallerkenen
  • Ingen hele fødevarer - skal kunne spises med gaffel

Behovet for ernæring ændres gennem livet. I takt med at alderen stiger, mister man en del af sin muskelmasse og appetitten kan svigte. Derfor er det vigtigt, at man er fysisk aktiv og får dækket sit behov for ernæring.

Derfor er det en god ide med små mellemmåltider i løbet af dagen - og gerne proteinrige. 

Mad og måltider

Om Mad & Måltider

Mad & Måltider er et team på 45 kolleger, der arbejder i køkkenerne på Lystholm, Skovgården og Øresundshjemmet. Vi har fokus på samarbejde, faglighed og passion for madlavning og ernæring. Personalet består af kokke, ernæringsassistenter, slagtere, økonomaer og flere, der arbejder sammen på tværs af køkkenerne.

Vores mål er at levere frisklavet mad, følge sæsonens råvarer og opnå politiske mål for økologi og CO2-reduktion. På Lystholm laver vi ca. 500 måltider dagligt til både hjemmeboende borgere og plejehjemsbeboere. Skovgården producerer ca. 120 måltider dagligt, og Øresundshjemmet laver ca. 60 måltider.

På Lystholm producerer vi kølemad. Arbejdstiderne er mellem 7 og 15 mandag til fredag.
På Skovgården og Øresundshjemmet har vi varmholdt produktion. Her er arbejdstiden 7 - 15. (hver 6. uge senvagt og weekendvagt mellem 12 og 19.)

Medbestemmelse er vigtig for os, så du får mulighed for at bidrage til en fælles arbejdsdag og tage ansvar for opgaverne, der bidrager til at levere sund og nærende kost til vores borgere. Vores ledelse er passioneret og i tæt dialog med teamet for at sikre kvalitet og fællesskab.

Mad & Måltiders værdier
bidrager med forskellige fagligheder og en stærk passion for udviklingen af Mad & Måltider med fokus på kultur og teamånd. Vores fokus er på vores værdier om frisklavet mad, følge vores dogmer om sæson markører og overholde de politiske mål for økologi på 60% samt en samlet CO2-reduktion på 40% med udgangen af 2025.
Vi tænker i innovative løsninger og går meget op i at undgå madspild. Vi sørger for, at der er en skuetallerken for at få en god sensorisk introduktion af retten samt tilbehør. Vi arbejder i åbne køkkener og betjener caféernes kunder undervejs.

Lystholms køkken og madservice holder til på Lystholm Plejehjem, Lystholm 20, Fredensborg. Her produceres aftensmad til Lindegården og til plejehjemmene Mergeltoften, Egelunden, Benediktehjemmet og Lystholm. Desuden tilberedes frokost til beboerne på Lystholm.
Mad & Måltider tilbereder kølemad og leverer den til plejehjemmene mandag, onsdag og fredag.
Vi tilbereder også mad til vores visiterede kunder, som bor i eget hjem. Der leveres mad, med faste chauffører, fra DP Fragt Aps hver tirsdag og fredag.

Mad & Måltider kan kontaktes på 72 56 20 25 mellem kl. 8 og 14 alle hverdage.
Søn- og helligdage har telefonerne lukket. Du kan også kontakte os på mail
madmaaltiderlystholm@fredensborg.dk

Skovgårdens køkken holder til på Boserupvej 601 i Humlebæk. Her tilberedes døgnets måltider ligeledes i eget køkken. Maden herfra leveres også til kommunens Daghjem og Aktivitetscentre.

Mad & Måltider kan kontaktes på telefon nr. 72 56 34 04 mellem kl. 8 og 14 alle hverdage.
Søn- og helligdage har telefonerne lukket. Du kan også kontakte os på mail
madmaaltiderskovgaarden@fredensborg.dk

Øresundshjemmets køkken holder til på Øresundsvej 52 i Humlebæk. Her tilberedes døgnets måltider i eget køkken. Endvidere produceres der også mad til mødearrangementer og interne kurser i kommunen.

Mad & Måltider kan kontaktes på 72 56 31 52 mellem kl. 8.00 og 14.00 alle hverdage. Søn- og helligdage har telefonerne lukket. Du kan også kontakte os på mail madmaaltideroresundshjemmet@fredensborg.dk

Centerleder Pia Bech
51 22 43 35 eller pbech@fredensborg.dk

Feedback

Hold dig opdateret med nyt fra os

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Se hvordan du kontakter os

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback