Fremtidens Folkeskoler i Fredensborg Kommune er kommunens til dato største program både i omfang af tid, økonomi og udvikling. Det er et storstilet udviklingsprojekt, som omhandler skolernes pædagogiske og didaktiske læringsmiljøer.
 
Fredensborg Kommunes skoler har både dygtige elever og høj trivsel, og det er vigtigt, at det også er tilfældet i fremtiden. Kommunens skoler skal være det naturlige førstevalg, og attraktive læringsmiljøer skal tiltrække børnefamilier og de bedste lærerkompetencer. 
 
Skolerne skal også følge med tiden og stille de læringsmiljøer til rådighed, som bedst udvikler eleverne og giver dem de kompetencer, der er efterspurgt i fremtiden. Det skal være læringsmiljøer, der både danner og klæder eleverne på til at tage aktiv del i et globaliseret, gennemdigitaliseret samfund i hastig forandring med både muligheder og udfordringer. 
 
Den overordnede plan
  • Kokkedal Skole er første skole der får moderniseret læringsmiljøer. I budgetforliget for 2019 vedtog byrådet desuden af samtænke Gymnastikkens Hus med Kokkedal Skole. Gymnastikkens Hus er ibrugtaget og masser af børn har hver deres gang (og spring) her.
  • I Nivå opføres en helt ny skole som en del af Generationernes Hus. Nivå Skole skal indgå i en større omdannelse af bymidten, hvor der også prioriteres midler til et moderniseret bibliotek/kulturhus, en idrætshal og en svømmehal. Skolen forventes at stå klar i sommeren 2025. Læs mere om Generationernes Hus og Nivå Skole 
  • Humlebæk Skole tænkes samlet på én matrikel og Langebjergskolen skal moderniseres.
  • Fredensborg Skole forventes at blive samlet på Vilhelmsro med fortsat udeskole i Karlebo og Endrupskolen skal moderniseres.
For hver skole vil der blive tilrettelagt inddragelsesprocesser med afsæt i den enkelte skoles ledelse, elever, ansatte, skole- og områdebestyrelser samt forskellige aktører, der har deres gang og aktivitet på skolen.