Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik og indflydelse Høringer og afgørelser Detaljer

Vedtagelse

Natura 2000 handleplan vedtaget

Natur og klima Tilbage

Tilbage

Fredensborg Byråd har den 24. juni 2024 vedtaget den endelige Natura 2000-handleplan 2022-27 for Natura 2000-område N133 Gribskov, Esrum Sø, Esrum Å og Snævret Skov.

Udarbejdelsen af handleplanen er sket i samarbejde med Gribskov, Helsingør og Hillerød Kommuner og med Miljøstyrelsen som tovholder, da Natura 2000-området strækker sig over de fire kommuner.

Handleplanen har været i offentlig høring i perioden 3. marts – 28. april 2024. Høringssvarene kan ses i hvidbogen.

Natura 2000-handleplaner

Miljøstyrelsen har i 2023 udarbejdet Natura 2000-planer for samtlige 257 Natura 2000-områder i Danmark. Hver Natura 2000-plan indeholder langsigtede målsætninger for naturen i området, samt en oversigt over de indsatser, der skal gennemføres i planperioden 2022-2027.

Natura 2000-planerne 2022-2027 har overordnet fokus på:

  • Mere naturlige processer og naturens robusthed

  • Sikre og forbedre tilstanden af den eksisterende natur og levesteder

  • Bekæmpe invasive arter.

De kommunale handleplaner skal sikre, at målene bliver ført ud i livet. I handleplanen for N133 beskrives hvordan grundejere, kommuner og staten kan sikre, at den værdifulde natur i Natura 2000-områderne bevares for fremtiden. I Fredensborg Kommune drejer det sig særligt om pleje af lysåben natur og mindre søer.

Indsatsen er baseret på frivillige aftaler i tæt samarbejde med grundejerne, som i visse tilfælde kan søge tilskud til naturpleje hos Landbrugsstyrelsen. Vi håber, at grundejerne vil tage godt imod handleplanerne og vil se det positive i at sikre de værdifulde naturområder for fremtiden.

Naturstyrelsen planlægger for egne arealer

Naturstyrelsen har udarbejdet plejeplaner for de arealer inden for Natura 2000-områderne, hvor de er grundejer. Den statslige plejeplan for N133 er vedlagt som bilag i Natura 2000-handleplanen.

Klagevejledning

Efter offentliggørelse af de endelige Natura 2000-handleplaner, kan der klages til Miljø- og Fødevareklagenævnet over Natura 2000-handleplanens indhold og tilvejebringelse, jf. miljømålslovens § 53, stk. 1, nr. 2.

Følgende er klageberettigede, jf. miljømålslovens § 55:

  1. Miljø- og fødevareministeren.

  2. Enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald.

  3. Offentlige myndigheder.

  4. Lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen.

  5. Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø.

  6. Landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser.

I medfør af miljømålslovens § 56 skal en klage være indgivet skriftligt inden fire uger efter, at Natura 2000-handleplanen er offentligt bekendtgjort. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag. Natura 2000-handleplanen for N133 offentliggøres den 3. juli 2024 på fredensborg.dk samt Miljøstyrelsens hjemmeside. En klage skal således være indgivet senest onsdag den 31. juli 2024.

Du klager via Klageportalen, som ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på med Mit-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Fredensborg Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Fredensborg Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Gebyrsatsen er på 900 kr. for privatpersoner, mens virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder skal betale et gebyr på 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvist medhold i klagen.

Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Ved ønske om at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal der indsendes en begrundet anmodning til Miljøstyrelsen, som videresender anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet træffer herefter afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.

Søgsmål til prøvelse af afgørelser om forhold, der er omfattet af miljømålsloven, skal være anlagt inden seks måneder efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort.

Informationer

    Start 03.07.2024 Slut 31.07.2024 Kategori Natur og klima Område Fredensborg

Dokumentation & Tilladelser

Links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Har du lyst til at få opdateringer på høringer direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret

Tilmeld

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback