Søg om opholdtilladelse efter særloven

Udlændingestyrelsen og SIRI har grundet krigen i Ukraine lavet en informationsside med spørgsmål og svar målrettet personer fra Ukraine, der ønsker at opholde sig i Danmark eller er i Danmark.
 

www.ukrainian-in-denmark.dk

Hjemmesiden www.ukrainian-in-denmark.dk informerer via film og tekst om danske samfundsforhold og om lovgivningen på en række områder.

Hjemmesiden er på ukrainsk, russisk og dansk.

På hjemmesiden kan man bl.a. få viden om dansk arbejdskultur, uddannelse, familieformer, barselsregler, kommunikation mellem skole og forældre i app’en AULA, sundhedsvæsenet og fritids- og foreningslivet. Der er også information om opholdsregler og særloven for ukrainere. 

Hjemmesiden kan bruges af både flygtninge, værtsfamilier, kommuner og andre med kontakt til ukrainske flygtninge og er tilgængelig på både dansk, ukrainsk og russisk.

Kæledyr fra Ukraine 


​Som følge af den russiske invasion af Ukraine anvender EU og Danmark en særlig undtagelsesmulighed i forordning 2013/576, der betyder, at personer, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan indføre dette til EU/Danmark, selvom dyret ikke opfylder alle kravene.

Læs mere om kæledyr under Fødevarestyrelsen