Vaffelhus og udstillingslokale

Så er det nye udstillingslokale ved siden af Vaffelhuset åbent. Her kan du se de flotte plancher om slottets og byens historie - og læse mere om nationalparken Kongernes Nordsjælland.

Udstillingen er åben i hele Vaffelhusets åbningstid - så der er god mulighed for at kombinere besøget med en lækker is.

Det var Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, som sammen borgmester Thomas Lykke Pedersen og Per Kølster, formand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, klippede den røde snor til udstillingen

Bygningen husede førhen restauranten "Under kronen".

Et løft til Fredensborg by

Fredensborg by skal være en sammenhængende og moderne grøn slotsby med en levende bymidte som den attraktive ramme om både hverdagsliv, handelsliv, kulturliv og turisme.
Sådan lyder visionen for helhedsplanen Den Grønne Slotsby. 

Anlæsgprojektet for de næste to år - 2022 og 2023 - skal binde Fredensborg Slot og Fredensborg by mere sammen. Vi vil skabe flere grønne områder til ophold og aktiviteter og gør det lettere for gående og cyklister at bruge i byen. Med andre ord prioriteres det grønne, ophold og aktiviteter over asfalt, den kørende trafik og parkering.

Vi breder de grønne arealer ved Bagerdammen og Dr. Ingrids Anlæg ud og binder dem sammen med nye stier og aktiviteter som amfiscene i Langedammen og en kulturhistorisk inspireret legeplads.
 

Sommer og efterår 2022 holder vi pause med anlægsarbejde

Fejring af Dronningens 50 års regentjubilæum og Fredensborg Bys 300 års jubilæum.

 

Det arbejder vi med i 2023

Læs de overordnede dokumenter for et løft til Fredensborg by