
Om menuplanen
Menuplanen for Skovgården og Øresundshjemmet
Menuplanerne er kun udarbejdet for en uge af gangen.
Menuplan kan udleveres ved henvendelse eller du kan ringe til køkkenet for menu på dagen.
Tilbydes til ældre, der er i ernæringsmæssig risiko, fx på grund af nylig utilsigtet vægttab og eller nedsat appetit.
Menuen skal medvirke til at genoprette eller fastholde den ældres ernæringstilstand, således at underernæring undgås.
Standardmenu har et højt indhold af fedt og protein og dermed lavere indhold af kulhydrater og kostfibre. Portionsstørrelsen er mindre end "normalmenu".
Det anbefales, at supplere med en vitamin- og mineraltablet dagligt.
Tilbydes til raske ældre med normal appetit.
Denne menu serveres også til borgere med diabetes.
Diabetes: Det anbefales, at der spises flere kostfibre end normalt. Dem finder du i fuldkornsprodukter og grøntsager.
Desuden tilrådes det at minimere mængden af fede mejeriprodukter, fedtstoffer samt tilsat sukker.
Tilbydes til ældre med let tygge-/synkebesvær.
Principperne er:
Det anbefales, at supplere med en vitamin- og mineraltablet dagligt.
Tilbydes til ældre med tygge-/synkebesvær og hvor det forudsættes, at den enkelte har nogen tyggefunktion. Personen skal have let tyggefunktion samt skal kunne synke.
Principperne er
Behovet for ernæring ændres gennem livet. I takt med at alderen stiger, mister man en del af sin muskelmasse og appetitten kan svigte. Derfor er det vigtigt, at man er fysisk aktiv og får dækket sit behov for ernæring.
Derfor er det en god ide med små mellemmåltider i løbet af dagen - og gerne proteinrige.
Menuplanen for Skovgården og Øresundshjemmet
Menuplanerne er kun udarbejdet for en uge af gangen.
Menuplan kan udleveres ved henvendelse eller du kan ringe til køkkenet for menu på dagen.