Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Psykiatri og handicap Ansøg om boligindretning

Ansøg om boligindretning

Få mere viden om bevilling af boligændringer

Hvis du har vanskeligt ved at færdes i din bolig på grund af funktionstab, kan du søge om at få foretaget ændringer i din bolig, så den bliver bedre egnet at bo i.

Du skal kontakte team hjælpemidler, når du har behov for hjælpemidler eller boligændringer på grund af et handicap. 

Ring til os på 72 56 25 74 - vi sidder klar ved telefonen mandag til fredag fra 9 - 12. 

Bevilling af boligændringer sker efter en konkret og individuel vurdering, foretaget af sagsbehandlerterapeuterne. For at kunne foretage en faglig kvalificeret vurdering vil sagsbehandlerterapeuten gennemgå hjemmet, ligesom det kan være nødvendigt at indhente lægedokumentation.

Kommunens sagsbehandlere må kun bevilge boligændringer, hvis du har ret til det efter loven, derfor har de brug for at vide noget om dig og din situation for at kunne afgøre, om du kan få det, du har søgt om.

Retssikkerhedsloven og forvaltningsloven, beskriver hvilke rettigheder og pligter, borgeren og kommunen har i behandlingen af ansøgninger om hjælp, herunder også boligændringer.

Kommunen skal give dig mulighed for at medvirke til behandlingen af din sag og har ansvaret for at indhente de oplysninger, der har betydning for din sag. Sagsbehandleren vil først og fremmest spørge dig, men kan også, hvis du har givet tilladelse til det, indhente oplysninger fx fra din privat praktiserende læge eller en speciallæge.

Din sagsbehandler skal selvfølgelig acceptere, hvis der er ting, du ikke vil oplyse om eller hvis du ikke vil give tilladelse til, at der indhentes oplysninger fra andre. Din ansøgning afgøres så uden disse oplysninger. Det kan betyde, at du ikke får den hjælp du har søgt om eller at du får mindre end det du har søgt om.

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback