Egedal Byens Hus i Kokkedal 


I hjertet af Kokkedal ligger Egedal Byens Hus – den gamle, gule direktørbolig for de Brønsholmsdalske fabrikker fra 1803 - nu suppleret med nybygningen ”Multisalen” fra 2018.

Egedal Byens Hus har mange brugere, især foreninger, der holder møder, laver fællesspisninger, slægtsforsker og nørkler, det er her, der er familiecafé og her mødregrupperne mødes med kommunens sundhedsplejersker.

Egedals Brugerråd, som består af repræsentanter for de mange brugere, arrangerer aktiviteter for et bredt publikum henover året, bl.a. åbent hus i efteråret, hvor man kan møde foreningerne, komme med ideer til arrangementer og aktiviteter – og måske få nye kontakter i lokalområdet. Også Fredensborg Kommunes biblioteker har aktiviteter som børneteater, litteraturaftener og streaming af foredrag fra Aarhus Universitet her.

Fredensborg Gamle Biograf


I hjertet af Fredensborg ligger Kulturhuset Fredensborg Gamle Biograf, en bevaringsværdig biografbygning fra 1923.

I dag mødes byens og kommunens borgere til tegnekurser, koncerter for børn og voksne, teater og andre kulturelle aktiviteter.
Aftenskolen har bevægelsesaktiviteter som yoga, pilates og fægtning i salen, og både Fredensborg Byorkester og Fredensborg Brass Ensemble øver i huset.
Fredensborg Musikskole og Fredensborg Bibliotekerne afholder koncerter, litteraturaftener og børneteater i huset.
Foreningen Kulturhuset Fredensborg Gamle Biograf planlægger og afvikler aktiviteter i biografen.