Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Børn og unge Vi har fokus på Sprog

Sprog

Et godt udviklet sprog er grundlaget for, at dit barn får en vellykket skolestart. For det kommer ikke kun godt i gang med at læse; at være sprogligt stærk er forudsætningen for at klare sig godt i alle fag. Og ikke nok med dét; det er også en vigtig forudsætning for at kunne begå sig socialt og få nye venner, både i og uden for skolen.

Som forælder er du dit barns primære sproggiver, men samspillet med andre børn og pædagogisk personale i dagplejen, vuggestuen og børnehaven kan også spille en vigtig rolle i dit barns sproglige udvikling. 

Fredensborg Kommune ønsker at give alle børn de bedste forudsætninger for en vellykket skolestart. Sprog er derfor et særligt indsatsområde på dagtilbudsområdet i kommunen.

Til at informere om, hvordan du på en enkel måde kan større dit barns sprogudvikling, har vi lavet en film.

Nedenfor kan du se film med praktiske råd og ideer til forældre

Børn begynder at meddele sig til omverdenen lige fra de bliver født. Når de smiler, græder og laver lyde, udtrykker de behov fx for mad, bleskift eller underholdning. Det ved de fleste forældre. 

Men færre ved, hvor vigtigt det er for udviklingen af barnets sprog, at kommunikationen også går den anden vej – at forældrene taler med barnet om hvad det ser og møder, allerede fra fødslen. Faktisk er alderen 0- 4 år de vigtigste og mest kritiske år i forhold til at lære sprog – og de vigtigste sproggivere er forældrene.

Derfor har vi lavet en kampagne, der informerer om, hvordan du på enkel måde kan støtte dit barns sprogudvikling.

Som forælder er du nemlig dén, der kan gøre allermest, og oven i købet på en nem og naturlig måde. Bare du tænker over det i hverdagen. 

Og selvom du har et andet modersmål end dansk, er det vigtigt at du støtter dit barns sproglige udvikling. For er man god til sit modersmål, er det nemmere at lære andre sprog, såsom dansk og de andre sprog dit barn skal lære i skolen.

Hold dig opdateret med nyt fra Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B
2980 Kokkedal

Alle EAN-oplysninger

Telefon: +45 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Telefontider

Mere fra os

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback